пʼятниця, 28 вересня 2007 р.

Як сказати вибач?


Часто буває з нами що ми погарячкували або просто вперті і наговорили багато дурниць. А сказти вибач тяжко бо гордість давить. Але вміння сказати простого слова "вибач" надзвичайно цінне в наш час, тому ось вам декілька порад як сказати ці пять звуків.
1) Оберіть час коли це сказати, звичайно вибачатись одразу набагато краще, але якщо ви кохечете вибачитись після сварки вам також потрібно розуміти чи той перед ким ви вибачитесь вже охолов і готовий почути це. Ну і звичайно потрібно розуміти ситуацію в якій знаходить та персона: не слід вибачатись за зламану мікроволковку на похороні одного з його/її родичів.
2)Обдумайте те що ви будете казати, а краще запишіть на листок або на диктофон, і провсяк випадок візьміть з собою, якщо вам не вистачить духу сказати просто вручите йому/їй листок/диктофон. Але звичайно вибачення словами і віч-на-віч найкраще, бо вибачення по e-mailу чи smsкою виглядає не дуже відвертим.
3)Почніть вибачення з того що спричинило сварку і з опису своїх відчуттів. НАмагайтесь поменьше вживати слово "але" ("Мені шкода, але..." звучить як "Мені не шкода").
4)Не щукайте відмазок, знайдіть пояснення. Обдумайте ричину вашої сварки. Чому це сталось, через те, що ви спізнились, забули про щось, чи тому що ви звикли говорити не думаючи, чи це сталось бо ви незадоволені своїм життям вас все дістало? Також зауваже те щзо ви ніколи не повторити цю помилку знову.
5)Опишіть місце його/її в вашому житті, і яке би воно було без нього/неї. Якщо ви вибачаєтесь перед коханою людиною це якраз той момент коли йому/їй потрібно довести справжність своїх почуттів.
6)Запитайте чи дасть вам цю людина другий шанс. Наполягайте на те що ви зрозуміли свою помилку і зробили висновки. Надайте йому/їй право вибору, нехай він/вона відчує шо все залежить від нього/неї.
7)Якщо ваше вибачення вибачення не прийняли не потрібно сердитись і погіршувати своє становище(Я розумій ти все ще злишся на мене, але дякую за те що вислухав/(ла) мене. Якщо ти колись передумаєш я буду чекати.)
Якщо ж ваше вибачення прийняли не слід вибачатись ще декілька раз під кінець, краще загадьте свою провину за допомогою якоюсь наперед продумаю дрібничкою або відвідиною якогось місця
8) І найважливіший крок - дотримуйтесь свого слова, адже якщо воно втратить свою вагу, доргги назад не буде.
Додаткові поради
- Намагайтесь знайти якесь тихе місце де би можна було вибачитись віч-на-віч, зробіть так щою його/її ніщо не відволікало
-Використовуйте просту мову тіла, не показуйте пальцями і не схрещуйте руки, зе змусить людину насторожитись і напружитись.
-Зазвичай одне вибачення призводить до іншого, або від вас коли ви зрозумієте всі свої помилки, або від того перед ким ви вибачались коли він/вона зрозуміє що він/вона також була неправа
-Коли вибачаєтесь зосередьтесь на тому що ви зробили поганого, а не шукайте відмазки.

0 коментарі: